Egedal får fire biblioteker

Af Jens Jørgen Nygaard (C),1.viceborgmester, fmd. Kultur- og Erhvervsudvalget

Mandag, den 22. juni 2015 kl. 15:00 får vi igen bibliotek i Stenløse. Denne dag fejres åbningen af det nye bibliotek i Stenløse Kulturhus. I forbindelse med budget 2010 måtte Byrådet tage den ubehagelige beslutning at lukke biblioteket i Egedal-Centret, da Nordea ville opsige lejemålet, og Egedal måtte afstå fra den høje udgift til leje af lokaler til biblioteket. Det var naturligvis en upopulær beslutning for Stenløseborgerne, men det var tvingende nødvendigt – dels på grund af Nordeas ønske om opsigelse og dels for at få økonomien på plads.

I mellemtiden har vi forvandlet de tre øvrige biblioteker fra traditionelle biblioteker med en noget beskeden åbningstid i ugens løb til åbne biblioteker med ca. 72 timers åbningstid hver uge. Der er mulighed for personlig betjening ca. 30 timer om ugen i Ølstykke og Smørum, hvorimod Ganløse Bibliotek er et rent åbent bibliotek uden betjening.

Modellen har vakt stor glæde hos de fleste. Ikke mindst hos familierne er ordningen blevet mødt med tilfredshed, så familien lettere kan gå i samlet trop på biblioteket og få lånt de materialer, som står på ønskesedlen. Stenløse Bibliotek bliver også et åbent bibliotek med lang åbningstid og biblioteksfaglig betjening i bestemte timer om ugen som i Ølstykke og Smørum. Jeg er overbevist om, at Stenløseborgerne ser frem til åbningsdagen og til atter at kunne gå på biblioteket i deres by- og nu i langt flere timer end tidligere i det gamle bibliotek i Centret.

Biblioteket får også en anden, men meget vigtig rolle i Stenløse Kulturhus. Medarbejderne vil kunne vejlede m.v. gæster i kommunens nye og store kulturhus. Når Bibliotek, Ung Egedal, Musikskolen og Lokalarkivet har fundet deres rette plads i kulturhuset, vil det blive meget lettere at være bruger af de mange kulturtilbud, der vil udspringe af det levende hus.

Vel mødt mandag, den 22. juni kl. 15:00 til åbningen af biblioteket!

This entry was posted in Jens Jørgen Nygaard, Nyt fra byrådsgruppen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.