Der er behov for nye tider i Egedal

Af Lars Falk Hansen, Konservative Egedal, Stenlillevej 77, 3660 Stenløse

Først var der undersøgelsen fra Dansk Industri om erhvervsklimaet i landets kommuner. Egedal Kommune scorede bundkarakter som nummer 92 ud af 98 kommuner.

Så kom undersøgelsen fra Dansk Byggeri om erhvervsvenligheden. Den gav en tilsvarende bundkarakter til Egedal Kommune som nummer 88 ud af de 98 kommuner.

Nu er undersøgelsen om sygefravær i plejesektoren kommet. Den er desværre lige så nedslående. Egedal ligger også på dét område i bunden som nummer 93 ud 98. I kommunen med laveste fravær har hver medarbejder 11 sygedage. I Egedal Kommune har hver medarbejder ikke mindre end 19,5 sygedage. Væsentligt over landsgennemsnittet på 15 dage.

Undersøgelsen konkluderer, at der kan peges på fem årsager hertil, hvoraf den første er dårlig ledelse, og næste er dårligt arbejdsmiljø.

Det er trist for vore ældre, for de ansatte og for skatteborgerne. Vi kan ikke være det bekendt.

Og oven i det hele har man netop måttet bede KORA, kommunernes analyse og forskningsinstitut, om at undersøge, hvorfor Egedal Kommune fortsat bruger væsentlig flere penge til administration end andre sammenlignelige kommuner. Kommunens administrative ledelse kan ikke selv forklare det – trods flerårig dyr konsulentbistand.

Rigtigt nok er det altid let at kritisere, og statistik kan bruges til mange ting. Der kan i en række tilfælde også sagtens være tale om tekniske misforståelser, eller for den sags skyld legitime forklaringer.

Men det ændrer ikke det overordnede billede.

Et eller andet må være galt i kommunens administration. Samtidig er det jo i øvrigt heller ikke nogen hemmelighed, at et stigende antal borgere, trods meget venlige ansatte, oplever kulturen på rådhuset som mere og mere problematisk og kombineret med internt overforbrug. Kommunen skulle gerne skulle være til for borgernes skyld – og ikke omvendt. Så lad os derfor håbe, kommunalvalget skaber mulighed for nye tider i Egedal!

This entry was posted in Forside, Lars Falk Hansen. Bookmark the permalink.

Comments are closed.